Mededelingen

LET OP TEKEN!
Regelmatig krijgen we een  
melding dat bikers gebeten
zijn door een besmette teek.

Wees steeds alert en 
bij twijfel ....
raadpleeg je huisarts.

Lees meer in deze folder.

Dit mag je niet missen!


by AG

Informatie X-Treme/Kustmarathon Zeeland MTB Toertocht

 

INFORMATIE DEELNEMERS

Organisatie
De X-Treme/Kustmarathon Zeeland MTB toertocht wordt georganiseerd door de marathon werkgroep van ATB Team X-Treme, met hulp van vele vrijwilligers. De organisatie staat onder verantwoording van Stichting MarathonZeeland.
Alle officiële informatie over de MTB toertocht vindt u op: www.marathonzeeland.nl
Alle informatie over de MTB toertocht die u op deze website vindt is aanvullend en extra informerend.

Inschrijven en deelname
De inschrijving voor de MTB toertocht is mogelijk vanaf 1 januari om 00.00 uur via de inschrijfmodule op de website www.marathonzeeland.nl
 
Deelnemerslimiet is gesteld op 1500 deelnemers, de minimum leeftijd voor deelname is 10 jaar.

De inschrijving sluit op 20 augustus 2018 of eerder als de deelnemerslimiet is bereikt.

Ter plaatste is het niet mogelijk om nog in te schrijven.

Startbewijs overnemen
Er is een mogelijkheid om, onder voorwaarden,  startbewijzen ter overname aan te bieden / over te nemen. Zie hiervoor www.marathonzeeland.nl/deelnemers/startbewijs-overnemen

Bagageservice
Naast de tent in de Langstraat in Zoutelande (nabij de start) staat een bus gereed waar u uw bagage kunt afgeven. Deze zal, gelabeld met uw naam, naar Burgh worden gebracht.  U kunt uw bagage in de stand nabij de finish weer afhalen.

20130920 HelmVeiligheid en helmplicht
In verband met uw veiligheid (en plezier) en van anderen adviseren we mee te doen met een deugdelijke fiets met goed werkende remmen, zonder scherpe of uitstekende delen.

Het dragen van een schaalhelm is verplicht!!
Iedere deelnemer fietst voor eigen risico en verantwoording.
De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook.

De start
De start vindt plaats vanaf 8.45 uur in Zoutelande (Langstraat).
Bij de start is koffie/thee te verkrijgen. Net voor de start krijgen de renners nog wat actuele informatie medegedeeld en worden ze "op weg geschoten".

Verzorging onderweg
Nabij de Veerse Gatdam is een uitgebreide verzorging voor de inwendige mens aanwezig. Langs het parcours wordt op diverse punten voorzien in EHBO.

Op de Veerse Gatdam is tevens een pechservice ingericht. De goed herkenbare begeleiders kunnen onderweg eveneens kleine reparaties uitvoeren.

Finish
De finish is aan de Burghsering in Burgh-Haamstede (kern Burgh).  De deelnemers zullen daar ontvangen worden door het enthousiaste ontvangstcomité van ATB Team X-Treme die de finishers verrassen met een unieke herinneringsmedaille, een verfrissing van Rabobank Oosterschelde én de overheerlijke Burghse perencake van de plaatselijke bakkerij “In de Soete Suikerbol”.

20130920 Logo Sportcentrum WesterschouwenKleed- en douchegelegenheid
In Burgh-Haamstede, bij het Sportcentrum Westenschouwen, is kleed- en douchegelegenheid. Vanaf de finish wordt de route aangegeven d.m.v. bordjes.

20130920 Logo NutswerkBikewash
Direct aan de finish is voorzien een bikewash om zand en zout direct van de fiets te spoelen. Deze voorziening wordt verzorgd door Nutswerk.

Route
De route is sinds 2013 langer dan de jaren ervoor, namelijk ca. 55 kilometer en voert hoofdzakelijk over verharde en onverharde paden door de duinen, over het strand, de Stormvloedkering Oosterschelde en bos. Ook komen de renners regelmatig trappen en golfbrekers tegen.

20150907-2 Routebord Kustmarathon Zeeland MTB toertochtDe MTB Toertocht volgt grotendeels dezelfde route als de wedstrijd- en wandelmarathon maar wordt in tegenovergestelde richting afgelegd. De route wordt aangegeven d.m.v. routepijlen. Op cruciale plaatsen wijzen parcourswachten u de juiste weg.

 

Van "Start naar Finish"

20140828-1 XTMZ QR-code Route MTB Toertocht 2014 MobielRoutekaart "Van Start naar Finish" (Google hybrid is de mooiste weergave).

Scan de QR-code voor de mobile version.

 

Beschrijving "Van Start naar Finish"

 • De start is in de Langstraat te Zoutelande en voert in tegengestelde richting van de wedstrijd- en wandelmarathon naar Burgh-Haamstede (kern Burgh).
 • Via het duin van Zoutelande zal de tocht in de richting van Westkapelle gaan.
 • Ter hoogte van het strandpaviljoen De Branding wordt de tocht voortgezet op het strand om na de passage van ongeveer zeven golfbrekers weer in de duinen te vervolgen.
 • Na het vakantiepark aan de rechterhand zal de tocht langs de Westkapelse kreek voeren om na enkele bochten op de Westkapelse zeedijk verder te gaan.
 • De tocht vervolgt verder langs de Golfbaan van Domburg, via de Boulevard van Schagen in de richting van Oostkapelle.
 • Daar zal de tocht een stuk door het bos van de Mantelingen van Walcheren gaan om via de Duinweg bij Oostkapelle weer op het strand uit te komen.
 • Vanaf hier voert de route tot aan de Veerse Dam over het strand.
 • Dit deel is een van de zwaarste stukken!
 • Op de Veerse Dam wordt evenals vorige jaren een verzorging- en pech servicepost ingericht. Hier zullen de bikers worden voorzien van nieuwe energie en kunnen kleine reparaties aan de fiets worden uitgevoerd.
 • Het tweede deel van de tocht gaat, via de Veerse Dam, verder over de Stormvloedkering Oosterschelde en het voormalig werkeiland Neeltje Jans.
 • De Stormvloedkering is een échte uitdaging! Afhankelijk van het weer kan op dit deel van de route de wind voor een extra zware dimensie zorgen.
 • Na de passage van deze ‘Pijlerdam' zal de tocht nog ca. 10 kilometer over het strand van de Kop van Schouwen gaan om vervolgens via duinovergang het "Duinhoevepad" en de Maireweg uit te komen op de Kloosterweg.
 • De Kloosterweg wordt ca. 1500 mtr. gevolgd om dan de Vertonsweg in te slaan. Het einde is dan bijna in zicht.
 • De Nieuwe weg laten we links liggen om na pakweg 400 mtr. rechtsaf te gaan het schelpenpad op.
 • Dit pad volgen we zo’n 1800 mtr. (bij het Duinwegje rechts aanhouden) en slaan dan de Zandstraat in.
 • Bij de 1e kruising linksaf het Boeijesbosch in en dan na 300 mtr. rechtsaf het schelpenpaadje op naar de finish aan de Burghsering.
 • De deelnemers zullen daar ontvangen worden door het enthousiaste ontvangstcomité van ATB Team X-Treme die de finishers verblijden met een unieke herinneringsmedaille, én een heerlijke versnapering van de plaatselijke bakkerij “In de Soete Suikerbol”.
 • Het promotieteam van de Rabobank is aanwezig om de deelnemers te voorzien van een verfrissing en natuurlijk wordt het publiek niet vergeten.

20130920 Logo Soete Suikerbol

 20140930-1 Kustmarathon Rabobanklogo

  

  

BELANGRIJK!
Op de route van de MTB toertocht mag worden getraind, maar niet op de volgende locaties: de Boulevard van Schagen, Hoge hill en Natuur- en duingebied Hoogduin (tussen Domburg en Oostkapelle) en tussen Moolweg en Zandstraat te Burgh-Haamstede. Als hier mountainbikers worden gesignaleerd, is de kans aanwezig dat de MTB toertocht zal worden afgeblazen omdat verkregen vergunningen worden ingetrokken.

 

INFORMATIE VOOR HET PUBLIEK
Stoppen en parkeren onderweg voor aanmoediging en verzorging van de deelnemers is uitsluitend toegestaan op de daartoe aangewezen parkeerplaatsen. Het is niet toegestaan te stoppen of parkeren op plaatsen langs de route die niet zijn aangemerkt als stop/parkeerplaats.
 
Volg altijd aanwijzingen van onze verkeersregelaars of politie op.
Hou de minimumsnelheid aan, ga niet langzamer rijden op trajecten waar de deelnemers te zien zijn,

Doorkomsten en parkeerplaatsen:
1. Start- parkeerplaats Westkapelseweg in Zoutelande
2. Westkapelle - Gehele zeedijk
3. Domburg - Begin golfbaan bij Strandpaviljoen “De 7 Golven”
4. Domburg - Einde Badstraat bij Strandpaviljoen “De Stenen Toko”
5. Oostkapelle - Einde duinweg bij Strandpaviljoen “De Piraat”
6. Veerse Dam - Einde dijk bereikbaar via parkeerplaats bij frituur “De Lekkerbek”
7. Veerse Dam - Gehele dam via ventweg te bereiken
8. Banjaardstrand - Banjaardweg in Kamperland
9. Stormvloedkering Waterland Neeltje Jans - Dijkgraaf Gelukweg – Topshuis
10. Westenschouwen, parkeerterrein duinovergang strand “De Punt”
11. Westenschouwen, parkeerterrein duinovergang strand “Rotonde”
12. Haamstede, duinovergang “Duinhoevepad”
13. Finish in Burgh-Haamstede (centrum kern Burgh)

Laatst aangepast (woensdag 11 april 2018 16:48)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

twitter facebook